Προετοιμασία ενηλίκων για τις Πανελλαδικές εξετάσεις παρέχεται από το Φιλολογικό Φροντιστήριο στον Κορυδαλλό τόσο με φυσική παρουσία στην τάξη, όσο και με την παροχή διαδικτυακής εκπαίδευσης.  Με γνώμονα το βεβαρημένο πρόγραμμα που ενδεχομένως έχει κάποιος εργαζόμενος που επιθυμεί να δώσει εξετάσεις έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε ευέλικτα προγράμματα σπουδών, με βάση τους στόχους της υποψηφίας και του υποψηφίου.

Προετοιμασία Ενηλίκων για τις Πανελλαδικές

Τα μαθήματα διεξάγονται πρωινές αλλά και απογευματινές ώρες, όπως επίσης και το Σάββατο για όσες και όσους το επιθυμούν. Είναι σημαντικό να εκμεταλλευτούμε το διάστημα των θερινών μαθημάτων και για να καλυφθεί εξεταστέα ύλη αλλά και για να αποκτήσουν οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι έναν ικανοποιητικό ρυθμό στο διάβασμά τους. Συνήθως αυτή είναι και η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζει ο ενήλικος που ξαναμπαίνει σε διαδικασία εξετάσεων.

 

Προετοιμασία ενηλίκων για τις Πανελλαδικές

Το Πρόγραμμα Σπουδών του Φιλολογικού για τις Πανελλαδικές δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο μάθημα της Έκθεσης (Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία). Η συνεξέταση Έκθεσης και Λογοτεχνίας καθιστά το μάθημα ακόμα πιο ενδιαφέρον συνάμα και πιο απαιτητικό. Οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι καλούνται να ανταποκριθούν σε λιγότερο τυποποιημένες γνώσεις και να αποδώσουν σε γραπτό λόγο λεπτές αποχρώσεις και σύνθετες έννοιες. Και στα προγράμματα που αφορούν ενήλικες ο στόχος μας είναι να μπορούμε να παράξουμε ένα λόγο ουσιαστικό και ταυτόχρονα αποτελεσματικό για το επίπεδο και τις απαιτήσεις των Πανελλαδικών εξετάσεων.

 

Τα Μαθήματα

Το μάθημα της Ιστορίας έχει πλέον αυξημένη εξεταστέα ύλη. Παρατηρούμε -και είναι κατά τη γνώμη μας πολύ θετική εξέλιξη – να γίνεται μια προσπάθεια να ενταχθούν στις εξετάσεις θέματα συνδυαστικά. Εκτός λοιπόν από τις ιστορικές γνώσεις καλούμαστε να βρούμε συνδέσεις ανάμεσα σε φαινόμενα έτσι και αλλιώς πολυδυναμικά και σύνθετα.

Το μάθημα των Λατινικών διδάσκεται πλέον σε δύο σχολικές τάξεις (Β’ Λυκείου και Γ’ Λυκείου). Ταυτόχρονα έχει αυξηθεί η ύλη σε σχέση με προηγούμενα έτη που το μάθημα ήταν Πανελλαδικώς εξεταζόμενο. Αυτό δημιουργεί την ανάγκη να αξιοποιηθεί η θερινή προετοιμασία, ώστε η υποψήφια και ο υποψήφιος να αποκτήσει μια στέρεη βάση στα γραμματικά φαινόμενα κάτι που θα μας επιτρέψει να προσπελάσουμε και τα πιο δύσκολα συντακτικά φαινόμενα.

Το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών είναι σίγουρα το πιο απαιτητικό. Ο Φιλοσοφικός Λόγος έχει εμπλουτισθεί και με συνοδευτικά κείμενα μεγάλης αξίας καθώς και κάποιες νέες ενότητες από τον Φάκελο Υλικού, ο οποίος πλέον είναι και το σχολικό εγχειρίδιο. Το άγνωστο κείμενο απαιτεί συνδυασμό γνωστικών ικανοτήτων και ταυτόχρονα ζητά από τους υποψηφίους να αποδίδουν το κείμενο σε καλά νέα Ελληνικά.

 

Προετοιμασία ανθρωπιστικής και τα ειδικά τμήματα έκθεσης

Για τις υποψήφιες και τους υποψηφίους της κατεύθυνσης των Ανθρωπιστικών σπουδών προσφέρονται όλα τα παραπάνω μαθήματα. Στους υποψηφίους των άλλων κατευθύνσεων το Φιλολογικό Φροντιστήριο δίνει τη δυνατότητα να προετοιμαστούν με τον καλύτερο τρόπο στο μάθημα της Έκθεσης, όπως προσφέρεται και διδάσκεται στο φροντιστήριό μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Σπουδών, τον τρόπο Διδασκαλίας, τους Κύκλους Διαγωνισμάτων και το κόστος Συμμετοχής επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Φροντιστηρίου μας.