Το Φιλολογικό Φροντιστήριο στον Κορυδαλλό ιδρύθηκε το 2011 και από το 2016 είναι απόλυτα εξειδικευμένο στην Κατεύθυνση των Ανθρωπιστικών Σπουδών και το μάθημα της Έκθεσης.

 

  • Στο Φιλολογικό λειτουργούν τμήματα για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου. Το Πρόγραμμα Σπουδών εστιάζει στα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών και της Έκθεσης.

 

  • Στην Α’ Λυκείου το Πρόγραμμα Σπουδών είναι δομημένο με τρόπο ώστε να απευθύνεται στις μαθήτριες και τους μαθητές που έχουν ήδη αποφασίσει ότι θα ακολουθήσουν την Κατεύθυνση των Ανθρωπιστικών Σπουδών.

 

  • Στη Β‘ και Γ’ Λυκείου λειτουργούν τμήματα αποκλειστικά για την Κατεύθυνση των Ανθρωπιστικών Σπουδών. Παράλληλα λειτουργούν εξειδικευμένα τμήματα για το μάθημα της Έκθεσης, τα οποία απευθύνονται στους υποψηφίους άλλων Κατευθύνσεων οι οποίοι επιθυμούν να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο ιδιαίτερα απαιτητικό μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

 

 

Η Διεύθυνση Σπουδών 

 

  • Ο Μάκης Τσελέντης αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο ΕΚΠΑ στην Κλασική Φιλολογία και την Αρχαιολογία με ειδίκευση την Ιστορία της Τέχνης συνέχισε στο Université Libre de Bruxelles, όπου υπό την καθοδήγηση του κορυφαίου Αριστοτελιστή Λάμπρου Κουλουμπαρίτση ειδικεύτηκε στην Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία εστιάζοντας στους τρόπους με τους οποίους αυτή γονιμοποιεί τη σύγχρονη φιλοσοφική – και όχι μόνο – σκέψη.
  • Η Ρίτα Σουλάρη αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Φ.Π.Ψ. του ΕΚΠΑ εξειδικεύτηκε στην επιμέλεια κειμένων. Η μελέτη της εστιάζει στους τρόπους με τους οποίους αναπτύσσονται οι δεξιότητες που αφορούν τη σύνθεση και παραγωγή γραπτού λόγου. Παράλληλα ολοκλήρωσε και το πρόγραμμα σπουδών της στο τμήμα Γλωσσολογίας.

 

 

Το Φιλολογικό Φροντιστήριο στον Κορυδαλλό