Τμήματα Εκθεσης για Σχολές Πρώτης Προτίμησης

Τμήματα Εκθεσης για Σχολές Πρώτης Προτίμησης Στο Φιλολογικό λειτουργούν εξειδικευμένα τμήματα Έκθεσης για μαθήτριες και μαθητές όλων των Κατευθύνσεων που στοχεύουν σε σχολές πρώτης προτίμησης.

Τα τμήματα είναι αυστηρά ομοιογενή και ολιγομελή. Τα μαθήματα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα και γράφεται υποχρεωτικά εβδομαδιαίο κριτήριο αξιολόγησης, το οποίο στη συνέχεια διορθώνεται και επιμελείται από δύο διδάσκοντες.

 

 

Ο Συντελεστής Βαρύτητας

Η μακρόχρονη εμπειρία και η εξειδίκευση των καθηγητών μας εξασφαλίζουν σταθερά κάθε χρόνο τις υψηλές βαθμολογίες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την εισαγωγή στις συγκεκριμένες σχολές.

Με την εισαγωγή του συντελεστή βαρύτητας για κάθε Πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα – ο οποίος πλέον καθορίζεται από τις ίδιες τις Πανεπιστημιακές Σχολές – παρατηρούμε πως το μάθημα της Έκθεσης ανεξαρτήτου κατεύθυνσης έχει τον υψηλότερο συντελεστή συνολικά σε σχέση με τα άλλα μαθήματα.

Μπορούμε ενδεικτικά να αναφέρουμε τη Νομική Θεσσαλονίκης (30%,), την Ψυχολογία Θεσσαλονίκης (35%), τη Φιλοσοφία ΕΚΠΑ (35%), τη Σχολή Ξένων Γλωσσών και Μετάφρασης στην Κέρκυρα (40%), την Ψυχολογία στη Φλώρινα (35%), το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Φλώρινα (35%), τη σχολή Αγωγής και Φροντίδας στην πρώιμη παιδική ηλικία στο Ίλιον (40%),την Ψυχολογία στο Ρέθυμνο (35%) τη σχολή Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική ηλικία στην Πάτρα (40%), τη σχολή Αγωγής και Φροντιδας στην Πρώιμη παιδική ηλικία στα Ιωάννινα (34%), το Παιδαγωγικό Προχολικής Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο (40%)και συνολικά όλες τις σχολές Κοινωνιολογίας, Κοινωνικών Επιστημών, Ψυχολογίας, Ξενόγλωσσων Φιλολογιών, Παιδαγωγικής Επιστήμης, Θεατρικών και Κινηματογραφικών Σπουδών,  όλων των βαθμίδων, οι οποίες έχουν συντελεστή τουλάχιστον 30%.

Οι στρατιωτικές σχολές (ΣΣΑΣ) έχουν ορίσει: Ψυχολόγων ΣΣΑΣ 35%, Νομικό ΣΣΑΣ (30%), Οικονομικό ΣΣΑΣ (30%). Οι σχολές του Λιμενικού έχουν ορίσει τον υψηλότατο συντελεστή 40%, το Διοικητικό της σχολής Ικάρων συντελεστή 35% και όλες οι σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας (και αξιωματικών και αστυφυλάκων) συντελεστή 30%. Το ίδιο ποσοστό (30%) έχει ορίσει και η σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού.

Ποσοστό 30% έχουν ορίσει επίσης όλες οι σχολές Επιστήμης Φυσικής Αγωγής (Αθήνα, Τρίκαλα, Κομοτηνή), το τμήμα Οικονομικών Επιστημών Θεσσαλονίκης, το τμήμα Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής, το τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Αθήνα), το τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών στα Χανιά, τα τμήματα Λογοθεραπείας και πολλές ακόμα.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό στο σύνολο σχεδόν των σχολών η καλή επίδοση στο μάθημα της Έκθεσης θεωρείται προαπαιτούμενο και πριμοδοτείται. Αυτό είναι επόμενο, διότι η φοιτήτρια και ο φοιτητής ειναι αναγκαίο τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό να είναι σε θέση να παράξει ουσιώδεις και σωστά δομημένες σε περιεχόμενο και μορφή εργασίες, αρετή που είναι απαραίτητη πλέον σε κάθε επιστημονικό κλάδο.

Τα εξειδικευμένα Διαδικτυακά Τμήματα

Για όσες και όσους επιλέγουν τη διαδικτυακή εκπαίδευση λειτουργούν και τμήματα αμιγώς διαδικτυακά. Επικοινωνήστε με τη Γραμματεία μας, ώστε να σας πληροφορήσουμε για τον τρόπο διδασκαλίας, την εξέταση, τις επαναλήψεις και τη συμμετοχή σας.

Η Θερινή Προετοιμασία

Η Θερινή Προετοιμασία για το σχολικό έτος 2022 – 2023 θα ξεκινήσει στις 14 Ιουνίου, τόσο για τη Γ’ Λυκείου, όσο και για τη Β’ Λυκείου.

Για τη συμμετοχή σας στα εξειδικευμένα Τμήματα Έκθεσης του Φιλολογικού επικοινωνήστε με τη γραμματεία μας στο 210 4941314.

 

Τμήματα Εκθεσης για Σχολές Πρώτης Προτίμησης