Στη συγκεκριμένη σελίδα αναρτώνται με τη μορφή ευρετηρίου τα κείμενα που αφορούν το μάθημα της Κοινωνιολογίας. Πρόκειται για υλικό που δουλεύουμε κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Επίσης αναρτώνται και κείμενα κοινωνικών επιστημόνων (ψυχολόγων, κοινωνιολόγων, κοινωνικών ανθρωπολόγων, πολιτικών επιστημόνων) και φιλοσόφων που κρίνουμε ότι μπορούν να βοηθήσουν τις μαθήτριες και τους μαθητές τόσο της Γ’ Ανθρωπιστικής, όσο και της Β’ Ανθρωπιστικής που προετοιμάζονται από την αρχή του σχολικού έτους σε όλα τα μαθήματα της Γ’Λυκείου.

 

Εκπαιδευτικό υλικό για την Κοινωνιολογία: Επιλέξαμε μαι αφηρημένη σύνθεση με έντονα πορτοκαλί, μπλε και μαύρα μοτίβα.

 

 

Τα κείμενα δημοσιεύονται με αντίστροφη σειρά, ώστε να είναι πιο εύκολο να ανατρέξει κανείς στις πιο πρόσφατες αναρτήσεις. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στα αντίστοιχα ευρετήρια που αφορούν το μάθημα της Έκθεσης, των Αρχαίων Ελληνικών, των Λατινικών.

Θανάσης Αλεξίου: Η κοινωνία, η κοινωνιολογία και οι κοινωνικές παραδοχές: Κείμενο του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου κυρίου Θανάση Αλεξίου. Πέρα από την ιστορική αναδρομή (μέσα από την οποία ερχόμαστε σε επαφή με τις κυρίαρχες θεωρητικές τάσεις της κοινωνιολογίας), κατανοούμε πόσο σημαντικό είναι να στεκόμαστε κριτικά απέναντι στην ίδια την επιστήμη.

Κοινωνικοποίηση: Εισαγωγικές σημειώσεις:  Μια πρώτη εισαγωγή στην έννοια της κοινωνικοποίησης. Διαδικασία διαρκής και πολυδυναμική ειδικά στη σημερινή εποχή που οι αλλαγές συντελούνται διαρκώς πιο γοργά.

Τηλ: 210 4941314

Δημητρακοπούλου 18, Κορυδαλλός